KRUKKELANDSBY VEST: Kruspersille, timian, oregano, høstasters, en voldsom blomkarse som har kvalt sin samboende chili, to tomatplanter, kinasøte (Gentiana scabra).

Mord i krukkelandsbyen

Mens presidenten av krukkelandsbyen har boltret seg i lykke og idyll på Oslos østkant, har grusomme ting skjedd oppi krukkene.
  • Publisert: 20. sep 2010
  • Sist oppdatert: 29. apr 2011
Det skjedde så plutselig, et liv i sus og dus lokket på Vålerenga, og krukkelandsbyen ble brått uviktig. Ja, jeg lot krukkene gå for lut og kaldt vann.Og plutselig var det blitt høst.
KRUKKELANDSBY ØST: Høstasters, kinasøte, en blomkarse som har kvalt en paprikaplante, høstlyng (Erica), en okkupant (Potentilla).
KRUKKELANDSBY ØST: Høstasters, kinasøte, en blomkarse som har kvalt en paprikaplante, høstlyng (Erica), en okkupant (Potentilla).

Et makabert syn ventet meg da jeg dro innom for å kreve innhøsting. Den satans mordersneglen hadde kommet meg i forkjøpet. Når sant skal sies har jeg vært innom krukkelandsbyen flere ganger iløpet av sommeren og forsynt meg av sakene, og jeg har sett sneglene slime seg oppi krukkene mine, men jeg ga blaffen, min egen lykke var viktigere.


Det var bare en ting å gjøre, rydde opp på åstedene, og slippe til nye beboere. Da jeg nå lever på luft og kjærlighet trenger de ikke lenger være spiselige, det holder at  de står der og blomstrer, så vi alle kan glemme det grusomme som har skjedd. Og når nattefrosten snart tvinger de siste grønne tomatene i hus, tømmes krukkene for både innbyggere og snyltesnegler og flyttes permanent til Lyckliga gatan.


Jeg konkluderer kaldt med at morderjævlene har smaken for salat, squasj og sukkererter. Men de lar kruspersille, timian, oregano, gulrøtter, tomat, agurk, ringblomst og blomkarse ligge igjen på matfatet.


Og apropos blomkarse, den anarkisten, har rett og slett vokst så voldsomt at den har kvalt sine samboere chili og paprika. Pytt, pytt. Til neste sommer fylles krukkelandsbyen av nye innbyggere.WiPlog

Les også om :

Lyckliga gatan du finns inte mer

Lyckliga gatan du finns inte mer

Det trengs en hel krukkelandsby for å oppdra en president.Les mer »
.
Mord i krukkelandsbyen

Mord i krukkelandsbyen

Mens presidenten av krukkelandsbyen har boltret seg i lykke og idyll på Oslos østkant, har grusomme ting skjedd oppi krukkene.Les mer »
.
.