Martagonlilje (Lilium martagon) i Pasvik botaniske hage.

Se på liljene på marken!

Mens mørket jafser i seg en stadig større bit av dagen, kryper vinteren sakte innover. Nå gjelder det å tro, for en hedning som meg.
  • Publisert: 11. nov 2010
  • Sist oppdatert: 18. jan 2011
Jeg jobber hjemmefra (et skrivebord på soverommet). Jeg skriver. Hver dag (helst) må jeg skrive noe jeg selv synes er bra, og som noen samtidig vil betale penger for. Ofte bekymrer jeg meg for dette.


Særlig på denne tiden av året kommer tvilen snikende. Jeg blir mørk, og tenker det bare er ugress det jeg skriver. I dag hjalp det å se på et bilde jeg tok av Martagonliljer i Pasvik botaniske hage. En slags forvirrende orden slo ned i meg. De er som et viltert ornament.


Og så husket jeg en gang jeg besøkte et liljegartneri, og alt ugresset som tøt fram blant de ordnede rekkene av voksende liljer. Og jeg syntes det ugresset var så fint.


Sånn ellers symboliserer jo oftest liljer renhet og jomfruelighet. Men altså, ingen liljer uten ugress.  


"Se på liljene på marken, hvordan de vokser! De arbeider ikke og spinner ikke, men jeg sier dere: Selv ikke Salomo i all sin prakt var kledd som en av dem," sa Jesus. "Så vær ikke bekymret for morgendagen, morgendagen skal bekymre seg for seg selv, " sa han. "Hver dag har nok med sin egen plage." Sant nok, for en hedning som meg.
WiPlog
Emneordhøst

Les også om :

GroGroGrille fyller 1 år

GroGroGrille fyller 1 år

En underdog, et løvetannbarn, en flyktning krysser sitt spor.Les mer »
.
Noe lever videre

Noe lever videre

Min bestemor kunne vært en høvding, hvis vi hadde vært indianere.Les mer »
.
Der ingen skulle tro at noe kunne gro

Der ingen skulle tro at noe kunne gro

Det finnes liv i kjøkkenvasker i Amsterdam.Les mer »
.
Se på liljene på marken!

Se på liljene på marken!

Mens mørket jafser i seg en stadig større bit av dagen, kryper vinteren sakte innover. Nå gjelder det å tro, for en hedning som meg. Les mer »
.
.